זוגיות מוצלחת. איך לשפר מערכת יחסים. טיפים לזוגיות טובה
זוגיות מוצלחת אומרת דברים שונים לאנשים שונים. עם זאת, יחסים טובים של מבוגרים כוללים בדרך כלל 2 אנשים שמכבדים ויכולים לתקשר אחד עם השני, ויש להם זכויות שוות, הזדמנויות ואחריות.
זוגיות מוצלחת עם שרה בוקסנבוים מטפלת זוגית
אנשים רבים מצפים גם שמערכת היחסים שלהם עם בן הזוג תכלול אהבה, אינטימיות, ביטוי מיני, מחויבות, התאמה וחברות.
- צריך לעבוד על מערכת יחסים טובה כדי ליצור זוגיות מוצלחת. היא לא מתרחשת מעצמה.
- כל הזוגות חווים בעיות ואתגרים במערכות היחסים שלהם.
- יש הרבה דברים שאתם יכולים לעשות כדי להגיע לזוגיות מוצלחת עם מערכות יחסים בריאות ומאושרות ולהתכונן לאתגרים שבדרך.
- מערכות יחסים משתנות. אתם צריכים להיות מודעים לאופן שבו הם משתנים ולהסתגל לשינויים האלה כדי לשמור על זוגיות טובה.
- אם הבעיות הופכות לקשות או מורכבות מדי, שיקלו לפנות לעזרה של מטפל זוגי.
איך לשפר מערכת יחסים
רוב הזוגות רוצים לקיים מערכת יחסים מוצלחת ומתגמלת. למרות זאת, לכל הזוגות יש עליות ומורדות. כדי לעמוד באתגרים הללו, וכדי לשמור על מערכת יחסים בריאה ומאושרת, יש לעבוד עליה.
מערכות יחסים הן כמו חשבונות בנק – אתם צריכים לבצע הפקדות אם אתם רוצים להיות מסוגלים לבצע משיכות. כל לקיחה ואי נתינה עלולים להוביל לאתגר ביחסים.
זוגיות מוצלחת. טיפים לזוגיות טובה. איך לתקן זוגיות
הטיפים הבאים עשויים לעזור לכם לשפר את מערכת היחסים שלכם (ולהיות מוכנים יותר להתמודד עם האתגרים שבדרך):
- דברו אחד עם השני על הצרכים שלכם – אל תחכו שבן הזוג שלכם ינסה לנחש מה קורה אתכם.
- אם יש לכם משהו להעלות, עשו זאת בעדינות – יציאה להתקפה וביקורת לא משיגה תוצאה חיובית.
- הקשיבו אחד לשני – לעתים קרובות אנחנו כל כך עסוקים בלהגן על עצמנו או להבהיר את הנקודה שלנו שאנחנו לא שומעים את מה שבן הזוג שלנו אומר. תנו לבן הזוג שלכם לדעת ששמעתם אותם לפני שאתם מגיבים. יש לנשום 5 נשימות עמוקות לפני שמגיבים.
- זכרו את הדברים החיוביים בבן הזוג שלכם – זה עוזר להגן על מערכת היחסים שלכם וליצור זוגיות מוצלחת. השתדלו לא למתוח ביקורת, לגנות ולהתלונן. רק 5 הערות חיוביות ינטרלו השפעה של ביקורת אחת. תחשבו טוב לפני שאתם מעבירים ביקורת.
- בצעו ניסיונות תיקון – אם הניסיונות שלכם לדבר על בעיה לא הולכים כמתוכנן, השתדלו לא לתת למצב להיות שלילי עוד יותר (כגון אי דיבור במשך תקופות ממושכות או התעלמות מניסיונותיו של האדם האחר). להגיד סליחה או לגעת בבן הזוג בצורה אכפתית מראה שאכפת לכם, למרות שאתם לא מסכימים.
- בלו זמן ביחד – שימו את מערכת היחסים שלכם בראש סדר העדיפויות והקדישו זמן אחד לשני. 'הפקדות קבועות בחשבון הבנק של מערכת היחסים' יעזרו להגן על מערכת היחסים שלכם ולחזק אותה.
- עבדו על הרגשה טובה עם עצמכם – זה יעזור לאופן שבו אתם מרגישים לגבי מערכת היחסים שלכם.
- קבלו והעריכו את ההבדלים ביניכם לבין אנשים אחרים, כולל בן/בת הזוג שלכם – לעתים קרובות אנו בוחרים באנשים שיש להם תכונות ויכולות שהיינו רוצים שיהיו לנו. זו אחת הסיבות לכך שמערכות היחסים שלנו מציעות לנו הזדמנויות משמעותיות לצמוח ולהתפתח כאנשים. תזכירו לעצמכם את זה.
- תכננו תכניות – הגדירו מטרות למערכת היחסים שלכם ותכננו את העתיד שלכם יחד. זה מראה ששניכם בקשר לטווח הארוך.
- תמכו אחד בשני – נסו לא לשפוט, לבקר או להאשים אחד את השני; כולנו בני אדם. הזכירו לעצמכם שאתם צוות, וכדי שהצוות יצליח, כל אחד צריך לעודד את השני.
- לימדו מוויכוחים – וויכוחים יקרו. נסו לפתור אותם בכבוד. החלק הגרוע בוויכוח הוא ה- 'בוז'. בכל פעולה שאתם עושים בן/בת הזוג מרגישים 'מוקטנים' על ידכם. בין אם זה כתוצאה מנימת קולכם או ממה שאתם אומרים. בוויכוחים, אנחנו לפעמים מוצפים וזה מוביל להתנהגויות שפוגעות בזוגיות שלנו.
- הישארו רגועים בזמן חילוקי דעות – אם זה לא אפשרי, קחו פסק זמן. עדיף להסתכל על חילוקי דעות מנקודת מבט של "אנחנו". נקודת מבט כזו נותנת עדיפות לקשר. נקודת מבט של "אתה ואני" לא טובה לקשר.
- תסתכלו על החלק שלכם בסכסוך במקום להתמקד רק בתרומה של השותף שלכם – יש סיכוי גבוה יותר שבן הזוג שלכם יכיר בתרומתו אם תעשו את אותו הדבר. מחקרים הראו שמערכות יחסים נקלעות לקושי כאשר בני הזוג מתחילים לחשוב 'הנה שוב' והמעגל השלילי הזה קשור לבדידות, פגיעה ואכזבה.
- התחשבו מינית בבן הזוג שלכם – היו מלאי חיבה (לפעמים נשיקה מתמשכת או חיבוק חם חשובים לא פחות). קבלו שלאנשים יש דחפים מיניים שונים ושמירה על חיי מין בריאים ומאושרים דורשת משא ומתן. צמצום הקשר הפיזי של בני זוג הוא לעתים קרובות סימן אזהרה לבעיות בזוגיות.
- הקשיבו לבן הזוג שלכם – הפגינו את המחויבות שלכם למערכת היחסים. זה מה שאתם צריכים לעשות עבור מישהו שאתם אוהבים. כך תייצרו זוגיות מוצלחת. אנו נוטים לתת לבן הזוג שלנו את מה שאנו מקווים לקבל, אבל הם עשויים להעדיף צורה אחרת של חיבה. האם הם אוהבים מתנות, זמן איכות אתכם, פתק או ארוחה מבושלת? ברגע שאתה יודע מה הם אוהבים, עשו מאמץ לתת את זה.
- תיהנו – תיהנו ותחגגו את חייכם ביחד. טקסים יכולים לשפר את מערכת היחסים שלכם. חשוב גם לנסות דברים חדשים כזוג. לעשות פעילויות מהנות ביחד זה חשוב מאוד, מכיוון שלעתים קרובות שיחות 'עמוקות ומשמעותיות' על נושאים זוגיים עלולות להפוך לחילוקי דעות שגורמים לשניכם להרגיש רע יותר. לא טוב יותר. פעילויות מהנות הן כמו דבק.
- תהיו גמישים – תנו למערכת היחסים שלכם לצמוח ולהסתגל ככל ששניכם משתנים.
- שתפו כוח – וודאו שכל אחד מכם ירגיש שדעתו חשובה. מחקרים מראים שמערכות יחסים שבהן בת הזוג מרגישה שהיא יכולה להשפיע על בן זוגה הן המוצלחות ביותר.
זוגיות מוצלחת לטווח ארוך
במערכת יחסים ארוכת טווח, קל להניח שאתה יודע כל מה שצריך לדעת על בן הזוג שלך. אבל אנשים משתנים. נסו להיות מודעים למה שקורה בזוגיות שלכם ולהבין מי השותף שלכם והיכן הוא נמצא.
הישארו סקרנים, אך כבדו אחד את השני. חשוב מאוד להישאר מעודכן עם בן הזוג. חברות היא הבסיס לכל מערכות יחסים מוצלחות ארוכות טווח.
חיפוש עזרה לבעיות בזוגיות
אם יש משהו במערכת היחסים שלכם שקשה או כואב לדבר זה עם זה, כדאי לפנות לטיפול זוגי. יועץ יכול לעזור לכם לדבר על דברים. במיוחד בנושאים שחוזרים על עצמם ובו כל אחד מכם מרגיש מבודד, מאוכזב או פגוע מחוסר ההתקדמות.
נכתב על ידי –
שרה בוקסנבוים
שרה בוקסנבוים .M.A עוסקת בייעוץ זוגי, טיפול זוגי ובהנחיית סדנאות אימאגו לזוגות וליחידים מאז 1993.
העבודה שלה עם זוגות לאורך השנים, בסדנאות, ובמפגשים אינטנסיביים אישיים, סייעה לזוגות רבים להעמיק את המודעות לעצמם, לבני זוגם, ולמהות הקשר הזוגי המיוחד שלהם.